De omgeving

AletschArena


De AletschArena vormt natuurlijk het hoogte punt van deze omgeving. Maar onderschat de mogelijkheden niet van het Binntal, het Gomstal en het Fieschertal. Een bezoek aan de stad Brig is ook zeker een aanrader en wat te denken van een dagtocht over de Simplonpas naar Italië. Voor dat je het weet zit je aan het Lago Maggiore aan een prosecco.

Zwemmen doe je zomer's in Reckingen en wil je 's winters een baantje trekken dan biedt het sportcomplex in Fiesch daar gelegenheid voor.Links


Zomer

Sport


De mogelijkheden in de zomer zijn ongekend en onuitputtelijk. Niet alleen de bergwandelaar of bergbeklimmer, maar ook de mountainbiker, paraglider, golfer... iedereen komt aan zijn trekken.


Het degelijke Zwitserse openbaar vervoer zorgt er voor dat je altijd weer thuiskomt.


Winter

Sport


De unieke ligging zorgt voor een gebied dat tot één van de sneeuwzekerste van Europa behoort.  Daarnaast schijnt de zon vaak op de naar het zuiden gerichte hellingen. De gondel brengt je in 10 minuten naar de Fiescheralp, und da geht's los over ruim 100 km goed geprepareerde pistes.

Wandel je liever in de sneeuw, dan vind je zowel op hoogte als in het dal legio mogelijkheden.

De echte langlaufer kiest voor het Gomstal. De trein van de Matterhorn Gotthardbahn brengt je gratis ( is inclusief je langlaufabonnement) het 25 km diepe dal in. Om de 5 km vind je een station welke je aan het einde van een heerlijke dag buiten ook weer terug naar Fiesch brengt.


Fiesch centrum van de wereld


Door de unieke ligging op het kruispunt van het Gomstal, Fieschertal en Binntal en daarnaast deeluitmakend van de AletschArena zijn de ontspanningsmogelijkheden in dit deel van de WalliserAlpen ongekend.

Hoogte punt is natuurlijk de Eggishorn met naast de onvergetelijke blik op de Aleschgletscher het zeker zo indrukwekkende 360 gr. overzicht van Zwitserse alpentoppen.